Kategóriák
Facebook
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Krétafesték

Utcáról
Utcáról
Utcáról

Miért jók a JDL Vintage Paint krétafestékeit használni?

 1. Mert teljesen környezet- és bababarát (gyermek bútorok és használati tárgyak festésére is alkalmas). Nem allergizál!
 2. Nem kell a bútort előtte, csiszolni, alapozni!
 3. Vízbázisú, vízzel hígítható, az eszközök is vízzel tisztíthatók!
 4. Teljesen szagtalan, lakásban is használható!
 5. 30 perc alatt szárad, nem csöpög!
 6. Száradás után önmagában is stabil!
 7. Használható fára, fémre, üvegre, műanyagra, kőre!
 8. A színek egymással jól keverhetők!
 9. Vízben oldva kevés festéket, vizes pácként vagy textilfestésre is alkalmas!
 10. Vintage Paint waxhoz keverve színes waxot is készíthetünk!
 11. Függőleges felületen sem folyik!

VINTAGE PAINT – MATT BÚTORFESTÉK

A VINTAGE PAINT festék története egészen a 14. századi Itáliáig vezethető vissza. A Jeanne d’Arc Living VINTAGE PAINT vízbázisú, szagtalan krétafestékei a régi hagyományos receptúrával készülnek a mai kor technológiájával, 100 % természetes összetevőkből. A festék nem tartalmaz mérgező anyagot, így kiválóan alkalmas gyermekbútorok, játékok festésére is, és teljesen környezetbarát. A festék használatával nagyon matt, krétás felületet hozhatunk létre, amely régies hatást kölcsönöz bútorainknak. Elsősorban bútorok festésére lett kifejlesztve a festék, de alkalmas fal, padló festésére, azonban, mivel ezek nagyobb igénybe vételnek vannak kitéve, a festett felületet Vintage Paint ultra matt lakkal zárjuk!
A festék használata előtt nincs szükség különösebb előkészületre, szinte bármilyen felületen tapad, speciális előkészítés nélkül, ezzel könnyűvé téve a festék használatát. Ajánlott a festéket két vékony rétegben felhordani, a rétegek között minimum 1 óra száradási időt hagyva. A festék száradása után, a krétás felület zárására az ANTIQUE WAX bútorviasz használatát ajánljuk. A bútorviaszos kezeléssel bútorainkat tartósabbá, könnyen tisztíthatóbbá tehetjük. A nagyobb igénybevételnek kitett felületekre az ULTRA MATT VARNISH – LAKK használatát javasoljuk.
A 700 ml-es doboz tartalma hígítás nélkül 7-10 m2 festésére elegendő, mely függ a festendő felület porózusságától, továbbá a felhordott rétegek vastagságától is. A festéket használat előtt jól fel kell keverni. A festendő felületnek száraznak, valamint a tökéletes tapadás érdekében zsír- és pormentesnek kell lennie! A festék felhordásához a tökéletes hatás elérése érdekében ecset használatát javasoljuk. Nagyon régi bútorok esetében előfordulhat az eredeti festék ún. „átvérzése”, a foltosodás megelőzése érdekében szükséges a festendő felület alapozása a Vintage Paint festék használata előtt.
A festés során használt eszközök, ecsetek vízzel tisztíthatóak. Kérjük, hogy a megmaradt festéket ne öntsd közvetlenül a lefolyóba, megsemmisítéséről a helyi hulladékgazdálkodási előírásoknak megfelelően gondoskodj!
A festék EN71-3 európai szabvány szerinti minősítéssel rendelkezik a dán hatóságok általi bevizsgálás eredményeként.
Környezetvédelmi szempontból megfelel az Európai Szabályozásoknak. Az Európai Unió rendeletei szerint ilyen termékek esetében a maximálisan megengedett VCO tartalom (cat:A/a) 30g/l. A Vintage Paint festékek VCO tartalma maximum 15g/l. MAL kód: 00-3 (1993)
A festékek valós színe eltérhet egyes monitorokon, kijelzőkön megjelenített színektől!

 

Webáruház készítés