Kategóriák
Facebook
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Vásárlási feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Üdvözöljük webáruházunkban!

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kíván lenni a Webáruházunk által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket (továbbiakban ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. 

 

Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

A SZOLGÁLTATÓ ADATAI

Név: Borbás Andrea ev.

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Bem József utca 15/A

Adószám: 55208600-1-27

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus elérhetőség: regandina.alkotomuhely2@gmail.com

Telefonos elérhetőség: +36-30-444-1814

Számlaszám: 11600006-00000000-93579706

Nyilvántartásba vevő hatóság: Székesfehérvár MJV Polgármesteri Hivatal Jegyzője

Kapcsolattartó neve: Puskás Regina

Kapcsolattartó telefonszáma: +36-30-448-3291

 

 

Webáruházának fantázianeve: REGANDINA Alkotóműhely
Bemutatótermének címe: 8000 Székesfehérvár, Bem József utca 15/A

Nyitvatartási idő:
Hétfő: zárva
Kedd: zárva
Szerda: 13:00-17:00
Csütörtök: zárva
Péntek: 11:00 - 17:00
Szombat: 10:00 - 12:00
Vasárnap: zárva
Ünnepnapokon: zárva

AZ ÁSZF TÁRGYI ÉS SZEMÉLYI HATÁLYA

Jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Szolgáltató honlapján (www.regandina.unas.hu) keresztül a Felhasználó által megrendelt, a Szolgáltató részére elektronikus formában eljuttatott megrendelésben pontosan meghatározott darabszámú, a Szolgáltató által forgalmazott dekorációs és lakberendezési Termékekre, valamint szolgáltatásokra (a továbbiakban együttesen: „Termék” vagy „Termékek”), az ehhez kapcsolódó jogokra, kötelezettségekre, továbbá a Webáruház működésének minden lényeges paraméterére.

Továbbá az ÁSZF kiterjed a webáruház internetes látogatóira, a webáruház regisztrált és nem regisztrált vásárlóira, valamint a hírlevél szolgáltatásra jelentkezőkre.

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS

1. A Webáruházban feltüntetett ár, magyar forintban az adott Termék  bruttó vételára, azonban nem tartalmazza a házhozszállítás díját. Amennyiben valamely termék ára minden gondosság ellenére hibásan kerül feltüntetésre - különösen a nyilvánvaló elírások, az általános forgalmi értéktől jelentősen eltérő vagy rendszerhiba folytán megjelenő árak, - akkor Szolgáltató nem köteles a megrendelt terméket hibás áron szállítani, hanem a Megrendelő tájékoztatása mellett felajánlja a helyes áron történő kiszállítást. Amennyiben ez a Megrendelőnek nem felel meg, elállhat a szerződéstől.

2. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

3. A Webáruházban található Termékek nevét, jellemzőit, illetve a legfontosabb tudnivalókat az egyes Termékeknél a Szolgáltató minden esetben feltünteti. A Weboldalon a Szolgáltató a Termékekhez tartozó adatlapon fotókat is elhelyezhet, azonban az így elhelyezett fotók eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

4. Szolgáltató nem vállal felelősséget azért, hogy a megrendelt termék a Megrendelő saját céljaira felhasználható-e. A Megrendelő kötelessége megvizsgálni azt, hogy a termék a saját felhasználási céljainak megfelel-e, így megrendelő köteles meggyőződni a termékekhez felhasznált alapanyagokról, arról kifejezett tájékoztatást kérni, annak érdekében, hogy a megrendelő személyében rejlő esetleges egészségügyi kockázatokat, így különösen az allergiás reakciókat kizárja. A megrendelő személyében rejlő egészségügyi kockázatokért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

5. Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben.

6. Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja a Megrendelőt terheli. Szolgáltató a megrendelt termék újraszállítása kizárólag az ellenértékének előre történő átutalása esetén indítja el.

A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE

Megrendelés folyamata

A regandina.unas.hu webáruházban történő vásárlás elektronikus úton interneten keresztül a https://regandina.unas.hu webcímen a regisztrációt követően, illetve regisztráció nélkül is lehetséges. A regisztráció előnyei, hogy nyomon követheti aktuális rendelését, létrehozhat kívánságlistát, visszakeresheti korábbi rendeléseit a fiókjában, értesülhet újdonságainkról, akcióinkról. Regisztrálni a főoldalon megjelenő Regisztráció menüpont alatt lehetséges. Az érvényes regisztráció feltétele az ÁSZF-ben foglaltak elfogadása. Kérjük, hogy minden esetben valós e-mail címet adjon meg. A nem valós e-mail cím megadásából eredő károkért Webáruházunk nem tud felelősséget vállalni.

A regisztráció, és regisztráció nélküli vásárlás esetén a Felhasználónak a következő adatokat kell megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő, a szállítási címet. Továbbá regisztrációhoz az előbbi adatokon felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-maiben, és a honlapon tájékozodhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-maiben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra regisztrálnia kell. A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős adatainak frissitéséért, valamint köteles bejelenteni a Szolgáltatónak, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. 

A Felhasználónak lehetősége van a Szolgáltató hírleveleire feliratkozni a regisztráció közben, illetve a Weboldalon található, hírlevél feliratkozási mezőre kattintva a teljes neve és e-mail elérhetősége megadásával. A hírlevélre való feliratkozás önkéntes, de a feliratkozáshoz való hozzájárulás érvényességének a feltétele, hogy az a Felhasználótól származzon. A feliratkozás feljogosítja a Szolgáltatót, hogy ezt követően rendszeresen hírleveleket küldjön a Felhasználó részére email útján, a hírlevélről való leiratkozásig.

Ha Ön már regisztrált vásárló, kérjük adja meg jelszavát és e-mail címét a Belépés menűpontban. Ha elfelejtette jelszavát, a bejelentkezésnél kattintson az ”Elfelejtette a jelszavát?” linkre, írja be az e-mail címét és rendszerünk generál egy új jelszót, amelyet elküldünk Önnek a megadott e-mail címre. Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával megkezdhető.

A választott Termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba, a gomb mellett a szükséges mennyiség beállítható. A kosár tartalmát a megrendelés véglegesítéséig módosíthatja, tetszése szerint helyezhet bele további termékeket, módosíthatja az adott termékből megrendelt mennyiséget vagy akár törölheti is a termékeket.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot.

A Termék megrendelése a szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak minősül. A szerződés a megrendelés Szolgáltató általi visszaigazolásának megrendelői e-mail címre való megküldésével jön létre. Amennyiben a Szolgáltató részéről a visszaigazolás nem érkezik meg a rendelés leadásától számított 48 órán belül, úgy a Felhasználó mentesül az ajánlati kötöttség alól, a megrendelt termékeket nem köteles átvenni.

A szerződés létrejötte, iktatása

A szerződés az automatikus visszaigazolás megérkezésével jön létre. A létrejövő szerződések nyelve magyar, és azok nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, ezért azokat a Szolgáltató nem iktatja, és utóbb nem hozzáférhetőek.

Vételár, fizetési feltételek

1. A magyar nyelvű Weboldalon az egyes Termékek leírásánál az adott Termék ára („Vételár”) magyar forintban megadva, bruttó árként kerül feltüntetésre.

2. A leszállított Termékek Vételára a Szolgáltató ajánlatában, majd a Visszaigazolásban is pontosan előre meghatározott, a szállított Termékek mennyiségének és típusának megfelelően rögzített ár.

3. A webáruházban történő megrendeléskor online bankkártyás fizetéssel, vagy legkésőbb a Termékek átvételekor utánvétel fizetéssel, valamint a Szolgáltató székhelyén történő személyes átvétel esetében a helyszínen készpénzben vagy online bankkártyás fizetéssel köteles a teljes vételárat késedelem nélkül egy összegben megfizetni.

4. Szerződő felek megállapodnak abban, hogy Szolgáltató elektronikus számlát bocsát ki és küld meg a regisztrált vásárlói e-mail címre, amely számlakibocsátás és fizetés forintban történik.

5. Szerződő felek megállapodnak abban, hogy minden banki költséget és kifizetést, amely az átutalással vagy utánvételes fizetéssel kapcsolatban keletkezik a Felhasználót terheli.

Fizetési módok

1. Készpénz: személyes átvétel esetén bemutatótermünkben. - Költségmentes.

2. Online bankkártyás fizetés: a rendelés lezárásakor - Költségmentes.

https://www.barion.com/hu/tajekoztato-biztonsagos-online-fizetesrol
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

3. Előre utalás: A rendelés véglegesítését követően "Díjbekérőt" küldünk a megadott e-mail címre elektronikus formában. A "Díjbekérőn" megtalálható az utalandó összeg, a bankszámlaszám és egyéb szükséges információ. Fontos, hogy mindig  az adott rendelés pontos összege kerüljön átutalásra, és a Közlemény rovatban a megrendelés azonosítója fel legyen tüntetve! A "Díjbekérő" kiküldését követően 10 nap áll rendelkezésre a vételár átutalásához, ezt követően a rendelés vételárának kifizetése hiányában a megrendelés automatikusan törlésre kerül.

 

Átvételi lehetőség, szállítási módok

Webáruházunk csak Magyarországi címre tud megrendelést teljesíteni!

Személyes átvétel a bemutatóteremben (csak a megrendelés visszaigazolása után, és csak készpénzes fizetés) ingyenes:

8000 Székesfehérvár, Bem József utca 15/A, az alábbi időpontokban (egyeztetés nélkül):

Szerda: 13:00 - 17:00

Péntek: 11:00 - 17:00

Szombat: 10:00 - 12:00,

valamint telefonos egyeztetés alapján más időpontokaban is van rá lehetőség.

 

Amennyiben Felhasználó kifejezett igényét fejezi ki, és erre Szolgáltató lehetőséget biztosít, úgy Szolgáltató a Termékeket a jelen ÁSZF-ben rögzített feltételek szerint kiszállítja Felhasználónak, amelyet a Felhasználó által előre megfizetett fix díj ellenében futárszolgálat igénybevételével végez. Így Szolgáltató a szállítás körülményeire, pontos időpontjára nincs befolyással, következésképpen ezek kapcsán semmilyen tekintetben nem tehető felelőssé. Ebben az esetben Szolgáltató illetve a megbízott szállító vállalkozás előre közli a szállítás várható időpontját.

FoxPost csomagterminál átvétel esetén 
Szállítási és átvételi információk

A csomagautomaták bevásárlóközpontokban vannak elhelyezve, a megrendelt termékek a bevásárlóközpont nyitvatartási idejében bármikor átvehetőek. 

Amint csomagja megérkezik az automatába, a FOXPOST sms-ben küld értesítőt és egy egyedi kódot, mellyel átvehető a csomag. 

Díjszabás:

0 - 25.000 Ft-ig 990 Ft

25 001.000 Ft felett ingyenes

Fizetési információk
A csomagpontra rendelt termékek utánvételi összegét KIZÁRÓLAG bankkártyával tudod rendezni!

 

Házhoz szállítás Foxpost csomagautomatából

A Foxpost futárai a feladott küldeményt házhoz is kiszállítják, így az ország bármely részére tudunk velük csomagot küldeni.
Miután a futár átvette a csomagot, 2 munkanapon belül kiszállítja a címzettnek.

Díjszabás:

0 - 50.000 Ft-ig 2.399 Ft

50.001 - 70 000 Ft-i 1199 Ft

70 001-től ingyenes

 

Amennyiben a Felhasználó módosítást kíván eszközölni a szállítás tekintetében, azt megfelelő időben kell megtennie annak érdekében, hogy Szolgáltató fennakadás nélkül megszervezhesse a kiszállítást. A szállítási cím külön költség felszámítása nélkül legkésőbb a szállítást megelőző 2 nappal módosítható.

Az adásvétel egyéb részleteinek módosításához a Felek által kölcsönösen elfogadott írásos megállapodás szükséges, amelyet a Felek a jelen ÁSZF-fel egységes szerkezetbe foglalva fogadnak el.

 

ELÁLLÁSI JOG

1. A Weboldalon megrendelt Termékekre vonatkozó szerződéstől a Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó a szerződés megkötésétől a Termék átvételéig bármikor, illetve a Termék kézhezvételétől számított 14 (tizennégy) munkanapon belül elállhat. Amennyiben eddig az időpontig a fentiek szerint fogyasztónak minősülő Felhasználó a Szolgáltatótól a megrendelésre vonatkozó visszaigazolást nem kapott, elállási jogát a visszaigazolás kézhezvételétől számított 14 nap elteltéig gyakorolhatja.

2. A Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználót az elállással kapcsolatosan indokolási kötelezettség nem terheli.

3. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó nyilatkozatát a Weboldalon szereplő minta felhasználásával vagy egyértelmű kijelentés formájában a határidő lejárta előtt a Szolgáltató elektronikus levelezési címére megküldi. Az elektronikus úton megküldött elállást a Szolgáltató a megküldést követően haladéktalanul, legkésőbb 2 munkanapon belül visszaigazolja.

4. Elállás esetén a Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó köteles az elállással érintett Terméket a Szolgáltató részére, annak jelen ÁSZF-ben feltüntetett székhelyére eredeti (eladási) állapotban visszajuttatni. A Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó köteles a Terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a Felhasználó a 14 (tizennégy) napos határidő letelte előtt elküldi a Terméket. A Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a Termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban közvetlenül felmerült költségeket, de ezen felül egyéb költség nem terheli.

5. A Szolgáltató köteles a Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 (tizennégy) napon belül visszatéríteni, ideértve a szállítási és kezelési költséget is. Termék adásvétele esetén a Szolgáltató mindaddig visszatarthatja a Vételár visszafizetését, amíg a Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó a Terméket vissza nem szolgáltatta vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy a Szolgáltató részére a sértetlen Terméket visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. A visszatérítés során a Szolgáltató az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módot alkalmazza, kivéve, ha a Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten hozzájárul.

6. A Szolgáltató követelheti a Termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. A Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó kizárólag akkor vonható felelősségre a Termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a Termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Figyelemmel arra, hogy a Szolgáltató oldószermentes festékeket és lakberendezési tárgyakat értékesít, ez a használat praktikusan a mindennapi használatot jelenti, de a Terméken a használat nem hagyhat maradandó külső, vagy anyagszerkezeti nyomot, sem nem igényelhet a Szolgáltató részéről különösebb tisztítást vagy hasonló cselekményt a Termékek újbóli értékesítése érdekében.

JÓTÁLLÁS ÉS SZAVATOSSÁG

1. Jótállás: A Szolgáltató a Termékekre szerződéses jótállást vállalhat vagy a Termékre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet rendelkezései szerint kötelező jótállás vonatkozhat.

A Szolgáltató csak a törvény szerint vállalt kötelező jótállást vállalja, annak mindenkori minimum tartamában.

A jótállás részletes feltételeit az adott Termékre vonatkozó jótállási jegy tartalmazza.

A Szolgáltató jótállás esetén köteles a jótállás időtartama alatt a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban vagy jogszabályban foglalt feltételek szerint helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés (azaz a Termék Felhasználónak történő átadása) után keletkezett.

A jótállás a jogosultnak jogszabályból eredő jogait nem érinti.

A jótállásból eredő jogokat a dolog tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a jótállást vállaló kötelezettel szemben.

A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. A jótállási határidő a Termék Felhasználó részére történő átadásával kezdődik. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására – megfelelő határidőben – nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

A jótállásból eredő igények a jótállási jeggyel érvényesíthetők. Jótállási jegy hiányában a jótállási igények érvényesítésének feltétele, hogy a Szolgáltató elmulasztotta a jótállási jegy Felhasználó részére történő átadását, de a Felhasználó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot.

2. Kellékszavatosság: Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Ptk. szabályai szerint.

Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. A Felhasználó választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 (kettő) hónapon belül közölni. Felhasználó a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Felhasználó igazolja, hogy a Terméket, illetve a szolgáltatást a webshopot üzemeltető vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Felhasználó köteles bizonyítani, hogy a Felhasználó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

3. Termékszavatosság: a Termékek hibája esetén a Felhasználó – választása szerint – kellékszavatossági vagy Termékszavatossági igényt érvényesíthet. A Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó a hibás Termék gyártójával szemben a Ptk. szabályai szerint Termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás Termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Termékszavatossági igényét Felhasználó a Termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát Felhasználó elveszíti.

A Termék akkor hibás, ha nem felel meg a Terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

A Termékszavatosság körében a fogyasztó azt követelheti, hogy a gyártó (vagy a forgalmazónak minősülő Szolgáltató) (i) a Termék hibáját javítsa ki, vagy (ii) – ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges – a Terméket cserélje ki.

Csere esetén a kicserélt Termékre, kijavítás esetén a Termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.

A Felhasználó Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A Termék hibáját Termékszavatossági igény esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó kizárólag akkor mentesül a Termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy

   (a)  a Terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;

   (b)  a Termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy

   (c)  a Termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.

A Felhasználó a jótállási és szavatossági igényeit a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a Szolgáltatóval (vagy Termékszavatosság esetében a gyártóval, ha igényét a Felhasználó vele szemben kívánja érvényesíteni) közölni. A Ptk. szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználó és Szolgáltató közötti szerződés esetén a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni.

Szolgáltató felhívja Felhasználó figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és Termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt Termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

FELHASZNÁLÓ KÖTELEZETTSÉGEI

1. A Felhasználó írásban (akár e-mail útján, vagy weboldalon keresztül) adja le megrendelését a Szolgáltató részére.

2. A Termékek rejtett hibái esetén a Felhasználó köteles a tudomására jutást követően azonnal bejelenteni a panaszt Szolgáltatónak.

3. A Felhasználó köteles a Termékek árát a jelen ÁSZF rendelkezései szerint maradéktalanul megfizetni, függetlenül jótállási, szavatossági vagy egyéb a Termékeket érintő panasz igényétől.

SZOLGÁLTATÓ KÖTELEZETTSÉGEI

1. Szolgáltató vállalja, hogy megfelelő határidőn belül a Felhasználó részére visszaigazolja a Termék megrendelését, majd – Felhasználó választása szerint – leszállítja (leszállíttatja) a megrendelt Terméket a megrendelésben a Felhasználó által elfogadott szállítási feltételeknek megfelelően, vagy lehetőséget biztosít Felhasználó számára a Termék(ek) átvételére Szolgáltató székhelyén a nyitvatartási idő alatt. A Szolgáltató a Termék árának maradéktalan kifizetésével eladja a Terméket a Felhasználónak, a jelen ÁSZF vonatkozó rendelkezéseivel összhangban.

2. A Szolgáltató vállalja, hogy a megrendelés kézhezvételét követő 15 napon belül vagy más a Felek között egyeztetett és írásban rögzített határidőn belül teljesíti a megrendelést.

3. Nem személyes átvétel esetén a Szolgáltató leszállítja (leszállíttatja) a Terméket a Felhasználónak, a Felhasználó által a rendelésben megadott magyarországi címre, ahol a Termék átadásra kerül a Felhasználó (illetve a Felhasználó által a rendelésben név szerint megjelölt személy) részére.

4. A Szolgáltató ellátja a Felhasználót használati utasításokkal, ismertetőkkel és egyéb releváns információval és dokumentumokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy Felhasználó teljesíteni tudja a jelen ÁSZF-ben meghatározott kötelezettségeit.

5. A Szolgáltató a részére biztosított beszerzési források elérhetősége esetén biztosítja Felhasználó számára a Termékeket vagy azok helyett a jelen ÁSZF rendelkezései szerint más Termékeket.

FELELŐSSÉG

1. A Weboldal használatáért kizárólag az adott Felhasználó tartozik felelősséggel. A Szolgáltató kijelenti, hogy a Felhasználó saját vagy más felhasználó magatartásából eredő károkért felelősséget nem vállal. Ahogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget az adatvesztésből vagy a Weboldal illegális feltöréséből, adatlopásból, adathalászásból eredő károkért sem. Erre vonatkozóan a Szolgáltató semmilyen reklamációt nem fogad el.

2. A Szolgáltató a Weboldal biztonságos működése/használata érdekében feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, valamint az elektronikus kereskedelemre vonatkozó technikai ismereteket. Ezen ismeretek hiányából adódóan a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

3. A Szolgáltatót nem terheli felelősség akkor sem, ha bármilyen működési hiba merül fel az internetes hálózatban – informatikai, távközlési (internet) szolgáltatóknak felróhatóan –, mely megakadályozza a Weboldal akadálytalan működését, illetve az Értékesítést.

4. A Szolgáltató vis maiornak minősít minden, előre nem látható és az általában elvárható gondosság és körültekintés mellett elháríthatatlan külső okot, eseményt vagy körülményt, amennyiben az lehetetlenné teszi a jelen szabályzatból fakadó valamely kötelezettségének egészben vagy részben történő teljesítését vagy annak teljesítése csak késedelmesen lehetséges az ilyen akadály elhárulta után. Ilyen esemény különösen, a háború, forradalom, lázadás és egyéb zavargások, árvíz, tűzvész, földrengés, súlyos járvány, sztrájk, stb. Amennyiben vis maior következményeként részben vagy egészben nem lehet a jelen szabályzatból fakadó kötelezettségek teljesítését elvárni, akkor a jelen szabályzatban vállaltak felfüggesztődnek. A vis maior-ból eredő, vagy egyéb, a Szolgáltató irányításán kívül eső vagy előre nem látható események okán bekövetkező károk, ideértve, de nem kizárólagosan:

   - a Weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
   - az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
   - az információtovábbítás késedelméből adódó,
   - vírusok által okozott,
   - szoftverhibából, hardverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,
   - vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.

5. A regisztrációkor közölt adatok hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért a Szolgáltató felelősséget szintén nem vállal. Ugyanígy a Szolgáltató teljes mértékben kizárja a felelősségét, amennyiben a Felhasználó a fentiekben szabályozott korhatár elérése nélkül veszi igénybe a szolgáltatást.

JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉG

Panaszügyintézés helye, ideje módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: Borbás Andrea ev. 

E-mail cím: regandina.alkotomuhely2@gmail.com

A Felhasználó kifogásait, panaszait, észrevételeit írásban, a Szolgáltató részére e-mail üzenet útján közölheti, amelyet Szolgáltató köteles 8 munkanapon belül kivizsgálni illetve megválaszolni és a vizsgálat eredményét/ válaszát a Felhasználóval az általa a regisztrációkor megadott e-mail címére megküldve közölni.

 

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

   - Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál,
   - Békéltető testület eljárásának kezdeményezése;
   - Bírósági eljárás kezdeményezése.

 

ADATKEZELÉS

A Felhasználók személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési szabályzat rendelkezik, mely közvetlenül elérhető a Weboldal alján található linkre kattintva.

A Felhasználó tudomásul veszi és hozzájárul, hogy az általa megadott adatokat a Szolgáltató rögzítse és a Weboldalon nyújtott szolgáltatás igénybevételét követően tárolja. A Szolgáltató a Felhasználó által megadott adatokhoz harmadik személyek számára hozzáférést egyáltalán nem jogosult biztosítani, az adatok rögzítése csak a rendelés visszakereshetőségét szolgálja az esetleges panaszok felmerülésekor.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Jelen ÁSZF a Szolgáltató által történt jóváhagyást követően, a Szolgáltató általi közzététellel (Weboldalon történő elhelyezéstől) hatályosul, és határozatlan időtartamra szól (visszavonásig vagy későbbi módosított ÁSZF közzétételével veszti hatályát). Felhasználó kifejezetten elfogadja, hogy a Szolgáltató bármikor jogosult az ÁSZF egyoldalú módosítására azzal, hogy a Szolgáltató a módosítást legkésőbb annak hatályba lépésével köteles a Weboldalon nyilvánosságra hozni és a Felhasználók számára megismerhetővé tenni.

A jelen ÁSZF bizonyos rendelkezéseinek érvénytelensége a szerződéses feltételek többi rendelkezésének érvényességét nem érinti. A felek kötelesek az érvénytelen rendelkezést olyan rendelkezéssel helyettesíteni, amely az eredeti rendelkezés céljának a leginkább megfelel.

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2018. június 30. napja

Adatkezelési tájékoztató

Jelen Adatkezelési Tájékoztató a Általános szerződési és felhasználási feltételek része, azok rendelkezéseivel együttesen értelmezendő.

Jelen dokumentum célja, hogy tájékoztatást nyújtson Borbás Andrea EV-vel (a továbbiakban: az Adatkezelő) kapcsolatban álló magánszemélyek illetve ügyfelek (a továbbiakban: az Érintettek, Felhasználók, ) személyes adatai kezelésének módjáról (beleértve a honlap használatát, melynek címe www.regandina.unas.hu), az ezen adatok védelme érdekében tett intézkedésekről, valamint az érintett személyek jogairól és kötelezettségeiről.

Adatkezelő adatai: Borbás Andrea EV. Székhely: 8000 Székesfehérvár, Bem József utca 15/A Nyilvántartási szám: 53501718 Adószám: 55208600-1-27 Ügyfélszolgálati email cím: regandina.alkotomuhely2@gmail.com, Telefonszám: +36304441814

A Adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy az általa rögzített személyes adatokat az
Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 sz. Általános Adatvédelmi Rendelete (General Data Protection Regulation, röviden: GDPR), valamint
a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.) rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

Fogalmak:

 • Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
 • Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
 • Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
 • Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
 • Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.
 • Címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel, vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;
 • Az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
 • Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.
 • Hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.
 • Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.
 • Adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé
 • Nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik.
 • Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.
 • Adatzárolás: az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának, átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának vagy összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő lehetetlenné tétele.
 • Adatmegsemmisítés: az adatok vagy az azokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.

A személyes adatok felvétele és kezelése az érintett önkéntes hozzájárulásán alapul, azok valódiságáért, pontosságáért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel.

A kezelt személyes adatok körét részben a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6.§-a, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§-14/C.§-ai, valamint a számviteli kötelezettségekről szóló 2000. évi C. törvény, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény határozzák meg.

Az Adatkezelő. minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz, eljárási szabályt kialakít annak érdekében, hogy biztosítsa a Felhasználók által megadott, illetve hozzáférhetővé tett személyes adatok biztonságát az adatkezelés teljes folyamata során.

A Felhasználó bármikor kérheti adatainak módosítását és helyesbítését, vagy törlését.

A Felhasználó személyes adatait akkor is törli az Adatkezelő, ha kezelése jogellenes; az adatkezelés célja megszűnt; vagy azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte; vagy ha az adatkezelés hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki.

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen az Infotv.-ben meghatározott esetekben.

Az érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos esetleges jogsérelem esetén az Bírósághoz fordulhat, vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (levelezési címe: 1530 Budapest, Pf.:5, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu).

Bármilyen, adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel kereshető az Adatkezelő a jelen Tájékoztatóban megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatkezelés célja, jogalapja: 
Az adatok bekérésének, kezelésének célja a webáruház megrendelésének felvétele, számlázás, a megrendelés teljesítése, számviteli kötelezettségek teljesítése, valamint a jogszabályok által elrendelt adatkezelések és adatszolgáltatások teljesíthetősége. 

A kezelt személyes adatok köre: 
A vásárlással összefüggésben kezelt adatok:

- az érintett (vásárló) neve
- az érintett e-mail címe
- az érintett telefonszáma
- az érintett számlázási címe
- az érintett szállítási címe (amennyiben eltér a számlázási címtől)
- egyedi vásárlási azonosító
- vásárlási megjegyzés (nem kötelező)
- a vásárlás/regisztráció időpontja

Adatkezelő: 
Borbás Andrea EV. (webáruház üzemeltető)
Cím: 8000 Székesfehérvár, Bem József utca 15/A.
Telefonszám: +36 30 444-1814
E-mail cím: regandina.alkotomuhely2@gmail.com


Adatkezelés időtartama:
A vásárlással kapcsolatban kezelt adatokat az Adatkezelő. a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169.§-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben meghatározott elévülési ideig kezeli. Amennyiben a rendelés kapcsán nem került számla kiállításra, a rendelési adatokat a polgári jogi igény elévüléséig, azaz 5 évig tárolja az Adatkezelő.

Az adatkezelés jogalapja:
a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése: 
A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

Érintettek jogai, jogorvoslati lehetőségek:
- hozzáférés joga az adataihoz a felhasználói profiljában.
- helyesbítéshez való jog: az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbíteni köteles az érintett kérésére az adatait, ennek érdekében az érintett a felhasználói profilba bejelentkezve bármikor módosíthatja az adatait.
- törléshez való jog: az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölni köteles az érintett kérésére az adatait, ennek érdekében az érintett a felhasználói profilba bejelentkezve bármikor törölheti adatait.
- adatkezelés korlátozásához való jog, 
- adathordozhatósághoz való jog, 
- tiltakozáshoz való jog.
Jogait érvényesítheti felhasználói profiljába bejelentkezve a rendelkezésre álló funkciókat használva (megtekintés, módosítás, törlés) vagy ügyfélszolgálatunkon:

A megrendelésben bekért kötelező adatok megadása feltétele a megrendeléshez kapcsolódó, távollévők között létrejött szerződésnek, valamint a megrendelés kiszállításának. 

Adatfeldolgozók:
Az Üzemeltető adatfeldolgozóként a www.regandina.unas.hu webshop működését lehetővé tevő informatikai rendszer üzemeltetése körében UNAS Online Kft.-t, számlázással kapca olatban a Octonull Kft.-t (Billingo Online Számlázó), online fizetéshez a Barion Payment Zrt.-t, és a szállítás kivitelezéséhez FoxPost Zrt-t veszi igénybe.
 

1) Futárszolgálat:

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás
Adatfeldolgozók megnevezése és elérhetősége: 

FoxPost Zrt.
3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.
Ügyfélszolgálat 1097 Budapest, Táblás utca 36-38. „C” épület
Telefon: +36 1 999 0 369
E-mail: info@foxpost.hu
Web: www.foxpost.hu

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: szállítási név, szállítási cím, telefonszám.
Az érintettek köre: a házhozszállítást  kérő valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: a megrendelt termék házhoz szállítása.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a házhozszállítás lebonyolításáig tart.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja. A jogalap az érintett kérésére történő kiszállítás teljesítéséhez szükséges

Az érintett jogai:

 • Ön tájékozódhat az adatkezelés körülményeiről,
 • Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon, hogy a személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, illetve hozzáférhet az adatkezeléssel kapcsolatos valamennyi információhoz.
 • Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja.
 • Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adatait.

2) Webhosting-szolgáltatás

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: tárhely-szolgáltatás
Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

UNAS Online Kft.
Székhely: H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15
Adószám: 14114113-2-08
Cégjegyzékszám: 08-09015594
e-mail: unas@unas.hu

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: az érintett által megadott valamennyi személyes adat.
Az érintettek köre: a weboldalt használó valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: a weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a regisztráció törlésével azonnal. 

Az adatfeldolgozás jogalapja: Az adatfeldolgozás jogalapja: a GDPR, 6. cikk (1) bekezdés f) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Az érintett jogai:

 • Ön tájékozódhat az adatkezelés körülményeiről,
 • Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon, hogy a személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, illetve hozzáférhet az adatkezeléssel kapcsolatos valamennyi információhoz.
 • Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja.
 • Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adatait.
 • Ön tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen.

3) Számlázás

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Számlázás
Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

Név: Octonull Kft
Székhely: 1085 Budapest, József körút 74. I em. 6.
Iroda: 8230 Balatonfüred, Jókai utca 5.
Cégjegyzékszám: 01-09-1981177
Adószám: 25073364-2-42
E-mail: hello@billingo.hu

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Név, számlázási név, számlázási cím.
Az érintettek köre: A weboldalon megrendelést leadó valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: A számla kiállítása
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 év.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Az érintett jogai:

Ön tájékozódhat az adatkezelés körülményeiről,
Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon, hogy a személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, illetve hozzáférhet az adatkezeléssel kapcsolatos valamennyi információhoz.
Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja.
Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adatait.

4) Online fizetés

Név: Barion Payment Zrt.
Székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.
Cégjegyzékszám: 01-10-048552
Adószám: 25353192-2-43
Telefonszám:+36 1 464 7099
E-mail: hello@barion.hu

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: bankkártya adatok (kártyabirtokos neve, bankkártya száma, lejárat) e-mail cím, IP cím, vásárlással kapcsolatos adatok (vásárlás összege), tranzakciós adatok (fizetési tranzakciók adatai, dátuma, tartalma).
Az érintettek köre: A weboldalon megrendelést leadó valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: bankkártyás fizetés
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a szolgáltatás megvalósulásáig, legkésőbb a szerződés megszűnéséig

Az adatfeldolgozás jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Cookie-k kezelése: 

A testreszabott kiszolgálás és a bejelentkezési folyamat elősegítése érdekében a rendszer „session cookie”-val azonosítja a bejelentkezett Felhasználó számítógépét, amely törlésre kerül a böngésző program bezárásával. Amennyiben a Felhasználó csak a böngésző ablakot zárja be, a böngésző ablakának újranyitásakor bejelentkezett státusz fogadja, amennyiben nem lép ki a profiljából.

Kényelmi funkciók érdekében a böngésző bezárásáig böngésző cookie tárolja a kosában elhelyezett termék(ek) azonosítóját, így az adott session alatt a regisztrációt, illetve a belépést követően is elérhető a kosár tartalma.

Mi az a cookie?
A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit webáruházunk a felhasználó böngészőjének küld el, azzal a céllal, hogy megkönnyítse a honlapunk használatát. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet a felhasználó eszköze tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül a felhasználó számítógépén.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

 1. Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k”, „biztonsági cookie-k”, „Szükségszerű cookie-k”, ”Funkcionális cookie-k”, és a „weboldal statisztikájának kezeléséért felelős cookie-k” melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.
 2. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok
 3. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.
 4. Az adatkezelés célja: A felhasználók azonosítása, a „bevásárlókosár” nyilvántartására és a látogatók nyomon követése.
 5. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:

 

Hírlevél, marketing tevékenység:

Kezelt adatok köre: 
- vezetéknév, keresztnév
- e-mail cím
- születési idő (nem kötelező)

Adatkezelés célja: reklám tartalmú marketing célú megkeresés (pl. hírlevél)

Adatkezelés időtartama: hozzájárulás visszavonásáig.
Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat a hírlevél alján található leiratkozó link segítségével, vagy a regandina.alkotomuhely2@gmail.com e-mail címen

 

Egyéb adatkezelési tudnivalók: 

Kedvencek
A kedvenc termékek listája folyamatosan bővíthető, illetve a profilnévre kattintva elérhető ’Kedvenceim’ menüpont alatt törölhető. A kedvenc termék(ek) ismerősnek való megküldése során az Adatkezelő. nem rögzíti a Felhasználó és ismerőse nevét és email címét.

Igényérvényesítési cím
Az Adatkezelő részére küldött panaszokat, kérdéseket és kéréseket a beküldéstől számított 12 hónapig tárolja, majd törli – a még folyamatban lévő ügyekben keletkezett levelezések kivételével. Amennyiben a vásárló szóbeli panaszának az Üzemeltető nem adott helyt, a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően 5 évig köteles az ügy dokumentumait megőrizni.

Adatbiztonság
Az Adatkezelő. felhasználói profil esetén a jelszó olyan lenyomatát tárolja, amely kizárólag a jelszó helyességének ellenőrzésére alkalmas, de magát a jelszót nem lehet belőle visszaállítani.

Külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgálók
Az Adatkezelő a Google Inc. Google Analytics és Google Adwords remarketing szolgáltatását használja. A Google Analitycs cookie-kat használ abból a célból, hogy segítse az adott honlap használatának elemzését. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Felhasználó IP-címét) a Google Inc. egyesült államokbeli szerverein tárolja. A Google Inc. átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat. 
A Google Inc. a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Felhasználók készülékén, amelyek a látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a felhasználói magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a honlaplátogató azonosítását egyéb weboldalakon is. 
A Google Inc. „Adatvédelmi irányelvei”: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ 
A Google Inc. weboldalán a Google Inc. adatokkal kapcsolatos tevékenységéről és a cookie-k letiltásáról, a hirdetések személyre szabásáról további hasznos információk találhatóak itt: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/ads/.

Webáruház készítés